Fase

01. Luisteren

Aan de Mechelse stadsrand staat een rijhuis dat volledig gestript werd. Hier dient een kantoor te komen voor 6 personen, inclusief aparte ruimte voor de zaakvoerder, klein magazijn, sanitair en kitchenette. Het kantoorgedeelte zelf dient volledig open te zijn voor een doorzichtig en transparant concept.

Fase

02. Ontwerpen

Het gevraagde gevoel voor het kantoor, kan enkel bekomen worden door ruimtes te creëren met het gebruik van glazen wanden. Voor de werknemers worden kleine ‘eilanden’ voorzien, terwijl de zaakvoerder vanuit de ‘glazen kamer’ een meer ingetogen sfeer heeft en waar onder meer de werknemers voor persoonlijke gesprek terecht kunnen.

Fase

03. Uitvoeren

De vloer werd volledig voorzien van een doorlopend steentapijt en alle muren en plafond werden wit geschilderd. Zo krijgt het daglicht van de straatkant via het grote vitrine-raam, de kans om tot diep in het gebouw te dringen. De meubels met verstelbare bureaubladen zorgen voor de juiste ergonomie, de vilten afscheidingen voor de nodige afscherming en geluidsisolatie. Tenslotte werd er afgewerkt met kunst van Ian.

De 'glazen kamer' is het perfecte antwoord op de zoektocht naar transparantie, maar toch privacy.

A.Kantoor te Mechelen
inteRom-AMS-GlazenKamer